Business verhaal

Nathalie Dijksma - Oostwoud

‘Ik ben nog lang niet klaar bij Oostwoud. Ik ben en blijf hier tot mijn pensioen.’

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Dit 24-karaats verhaal gaat niet, zoals je van ons gewend bent, over een regionale ondernemer en zijn/haar succes. Ditmaal is het een medewerkster die we in de spotlights zetten. Een maand geleden, stelden wij op onze socials de vraag: “Wie is het goud van jouw onderneming?”. Een van de reacties die we op het bericht krijgen, is afkomstig van Femke van der Bij. Als receptioniste van Oostwoud in Franeker schrijft ze:

“Wat een leuk initiatief! In dat geval wil ik graag Nathalie Dijksma voordragen. Nathalie is onze 29-jarige HR-manager bij Oostwoud. Een powerhouse die je niet voorbij laat lopen zonder te vragen hoe het met je gaat. Ze is begaan met alles en iedereen, regelt niet alleen alles HR-wise voor je, maar ze zou ook nog bij je thuiskomen en de ramen lappen als je je arm gebroken hebt. Ik heb nog nooit zo’n leuke, positieve, gezellige, correcte en eerlijke collega gehad!”.

Als we vervolgens contact met Femke hebben, vertelt ze dat collega’s op ieder moment van de dag bij Nathalie naar binnen kunnen lopen. “Dat is zo waardevol”, zegt ze. Zeker gedurende die spannende periode van de overname (in oktober 2023 is Oostwoud overgenomen aan Akkerman Investgroup II B.V.) wordt het ‘open deur beleid’ enorm op prijs gesteld. Geduldig beantwoordt Nathalie alle vragen. Ze stelt gerust, schetst de situatie, legt uit en voorkomt op alle fronten dat er onrust ontstaat. “Zonder haar, had Oostwoud niet gestaan waar het nu staat. Eigenlijk is 24-karaats goud nog te weinig, ga maar gerust voor Diamant!”, zegt Femke over haar voordracht.

‘IK MOET ER BIJNA VAN BLOZEN’
We bellen Nathalie voor het maken van een afspraak. Wanneer ze hoort dat zijzelf het onderwerp van gesprek zal zijn en dat ze voorgedragen is als 24-karaats goud medewerker, is het stil aan de andere kant van de lijn. Maar dan breekt de lach door. ‘Wat geweldig om te horen. Zoveel waardering. Ik moet hier bijna van blozen’, zegt ze. De week daarop worden we door Nathalie van harte welkom geheten op het kantoor van Oostwoud op bedrijventerrein de Kie.

Nathalie is 29 lentes jong en woonachtig in Sneek. Sinds 2 jaar versterkt zij Oostwoud op het brede gebied van personeelsbeleid. Als manager HR, zo begrijpen we, is Nathalie verantwoordelijk voor de werving en selectie, training en ontwikkeling, beleid en procedures, prestatiemanagement maar als allerbelangrijkste het personeelsbeheer. “Een bijzonder-mooie baan vol afwisseling in een prachtig bedrijf”, zegt Nathalie. “Ik werd tot mijn verrassing gebeld door een uitzendbureau waar ik mij in het verre verleden ooit bij heb aangemeld”, antwoordt Nathalie op de vraag hoe een Sneekster bij het Franeker Oostwoud terecht komt. Op dat moment is ze in dienst bij een softwareontwikkelaar. “Hoewel ik het hier prima naar mijn zin had, was mijn nieuwsgierigheid gewekt.” Nathalie heeft een gesprek met Jaap Koster, directeur van Oostwoud. “Ik was meteen om”, zegt Nathalie. Jaap Koster is een fijne, zeer sociaal-bewogen professional met een duidelijke toekomstvisie. “Al die plannen, zoveel ideeën. Mijn vingers jeukten om voor dit bedrijf aan de slag te mogen.” De klik is geheel wederzijds, waarop Nathalie de softwarebranche verlaat en zich toelegt op haar huidige functie binnen de metaalsector. 

Oostwoud International staat van oudsher bekend als ‘dat bedrijf van de ziekenhuisbedden’. Het productportfolio anno 2024 laat een assortiment zien dat inmiddels heel veel meer is dan alleen ziekenhuisbedden. Zo produceert het bedrijf inmiddels ook postkasten en garderobe-inrichtingen (met als nieuwste productlijn, pakketkasten). Verder zijn er nog sportverenigingskluisjes, bedrijvenlockers, droogkasten, etc., etc. Een eerste jubileum van honderdvijftig jaar bestaansrecht, zit er inmiddels op. Maar met alles wat er tegenwoordig gemaakt wordt, gaat de fabrikant in metaalproducten moeiteloos door naar het volgende jubileum.

WERKEN IN EEN MANNENWERELD
“Hoe zag je eerste werkdag eruit?”, vragen we Nathalie. “Die heb ik niet meer helemaal scherp, maar ongetwijfeld als een zeer drukke”, zegt Nathalie lachend. “Oostwoud is sinds 1871 weliswaar een bedrijf waar door veel medewerkers veel werk verzet is maar op het gebied van HRM is er al die tijd weinig gebeurd. De directiesecretaresse pakte tot mijn komst zijdelings wat personeelszaken op. Vanaf 2022 ben ik de eerste die zich écht met HRM bezig mag bezighouden”. From scratch beginnen, heeft als voordeel dat je het geheel meteen naar eigen inzicht kunt inrichten. “Dat is altijd prettiger dan het wijzigen van bestaande procedures.” Nathalie kijkt tevreden terug op de opdracht. “Er zijn flinke uitdaging onder tijdsdruk. Als het dan uiteindelijk lukt, is dat geweldig.”

Werken in een dynamische omgeving, is belangrijk voor Nathalie. Net zo belangrijk is het ‘van toegevoegde waarde’ zijn. Beide vindt ze in haar werk bij Oostwoud. De metaalsector wordt nog altijd gedomineerd door mannen. En zonder meteen te willen generaliseren; mannen zijn minder snel geneigd over hun gevoel te praten. Zolang er niets aan de hand is, is dat prima. “Maar als er iets speelt: thuis of op het werk, dan is het goed om hier kennis van te hebben”, zegt Nathalie. “Betrokken, collegiale aandacht voor de mensen om je heen, is een speerpunt voor de manager HR. “Destijds was er weinig ruimte om écht te praten. Nu is dat anders. Hoe gaat het? Hoe voel je je? Wat gaat goed, wat kan beter? Niet alleen voor zaken op de werkvloer, maar dus ook thuis. Als het in de privé situatie even niet lekker loopt, dan neem je dat mee naar je werk. Om te weten óf en hoe we je kunnen helpen, moeten we wel weten wat er aan de hand is.”

NATHALIE OVER HAAR VOORDRACHT
“Wat doet het met je dat je bent voorgedragen als 24-karaats goud medewerker voor Het Goud van Noordwest?” “Ik voel me, in één woord: vereerd. Ik doe mijn best en sta voor de organisatie. Ik ga fluitend naar mijn werk en ga weer net zo vrolijk naar huis. Toen ik hoorde over de voordracht en wat hierin over mij werd gezegd, maakte me dat heel gelukkig”, zegt Nathalie. “In mijn werk gaat het – hoe logisch – altijd over de ander. Hoewel ik echt wel word ‘gezien’, krijg ik niet vaak de wedervraag: ‘Maar hoe gaat het eigenlijk met jou?’. Dus toen ik dit hoorde, deed me dit wel wat. Superlief, dus!”.

Jij als HRM’er wordt nu gewaardeerd als 24-karaats medewerker. Wat waardeer jij in een medewerker? “4 eigenschappen”, zegt Nathalie. “Ik waardeer vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, collegialiteit en eerlijkheid. Ik ben trots op collega’s die hun kwetsbaarheid durven tonen. Dat geeft aan dat je het als organisatie goed voor elkaar hebt en betrokken bent naar elkaar.” “Zoveel bevlogenheid, enthousiasme en gedrevenheid. Volgens ons ben jij nog lang niet klaar bij Oostwoud?”, vragen we tot slot aan Nathalie. “Absoluut niet. Ik ben en blijf hier tot mijn pensioen.”.