WERKEN IN DE SCHEEPSBOUW?
KOM AAN BOORD!

SCHEEPSBOUW NOORDWEST-FRIESLAND HEET JE WELKOM

Nederland is een autoriteit als het gaat om scheepsbouw. Vanuit de hele wereld komen aanvragen voor het bouwen van (zeil)jachten, sleepboten, olietankers en woonarken binnen. In havens – om het even welk contingent – kom je schepen van Nederlandse makelij tegen. Met een drijvende vloot zo imposant, is het begrijpelijk dat we onszelf al honderden jaren een trots zeevaarders volk noemen.

Om de alsmaar (internationale) toenemende vraag naar Nederlandse jachtbouw en scheepsmaterieel voor nu én de toekomst het hoofd te kunnen bieden, dient een nieuwe lichting aan technisch personeel op te staan. De maritieme ondernemers van Noordwest-Friesland hebben daarom de handen ineengeslagen en daarmee zijn we aanbeland bij jou!

KOM AAN BOORD IS VOOR IEDEREEN!
De scheepsbouw kan jouw talent goed gebruiken! Daarbij maakt het niet uit of je wel of geen ervaring of technische achtergrond in de maritieme sector hebt. Ook niet of je opleiding aansluit op het werken in de scheepsbouw. Wat telt, is dat je het leuk vindt! 

Dus… ben je een ouder/verzorger van een kind in groep 8 op de basisschool of heb je een kind op het Voortgezet Onderwijs die geïnteresseerd is in techniek? Kom aan boord! Heb je momenteel geen werk en wil je graag weer volop deelnemen aan het arbeidsproces? Kom aan boord! Heb je wel werk, maar zit je hier niet op je plek? Kom aan boord! Of heb je belangstelling voor en wil je solliciteren op een openstaande vacature? Kom. Aan. Boord!! 

WORD METAALBEWERKER, STRALER, SCHILDER OF POLYESTERWERKER IN DE SCHEEPSBOUW

De maritieme sector in Noordwest-Friesland kan je hulp heel goed gebruiken. Lijkt het je machtig mooi om in de scheepsbouw je geld te verdienen? Dan is dit traject van Het Goud van Noordwest en Kom aan boord écht iets voor jou! 

Een relevante vooropleiding? Niet nodig! Een exacte richting aangeven? Hoeft niet. Zolang je maar gemotiveerd en enthousiast bent! Eerst weten wat het werk inhoudt? Goed plan. Meld je aan voor de kennismakingsworkshop! 

EERST PROEFLOPEN EN ERVAREN WAT HET IS

Proeflopen en ervaren. Dat doe je tijdens de kennismakingsworkshop. Tijdens de workshop ervaar je de werkzaamheden van drie verschillende banen in de scheepsbouw. Zo maak je kennis met de taken van een scheepsmetaalbewerker, een -straler/-schilder en polyesterwerker. Vind je het leuk? Lijkt het je wat? 

Terwijl jij onderzoekt of dit het werk is waar je blij van wordt, krijgt de leermeester van het bedrijf van jou een eerste indruk en ziet hij/zij of je aanleg hebt voor het vak. Is er van beide kanten een positieve match? Loop dan nog een paar keer mee. Daarna kan de leerperiode van 4 maanden beginnen. Als de leerperiode goed wordt afgesloten, volgt in principe een arbeidscontract van 8 maanden.

OP KOERS VOOR EEN MBO DEEL CERTIFICAAT/DIPLOMA

Onderwijs, ondernemers en overheid (de 3O’s) van de gemeente Harlingen en Waadhoeke helpen je aan het einde van het traject aan een baan in de maritieme sector én (als jij dat wil) ook aan een mbo-deelcertificaat. Je aanmelding voor het zij-instromers traject via Het Goud van Noordwest wordt middels mbo-werken-en-leren, je eerste stap naar een volledig en volwaardig mbo-diploma. Hoe goed is dat?! 

IK DOE MEE!

Meedoen? Superleuk! Als kandidaat vul je onder je e-mailadres in en word je binnen 3 werkdagen teruggebeld en na een telefonisch gesprek ingedeeld in een kennismakingsworkshop of een andere passende opvolging. Het startmoment kan zodoende flexibel worden ingevuld. 

Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met Martin Vooges:

(06) 30 18 96 00

martin@hetgoudvannoordwest.nl