Wonen

Ik wil in Noordwest-Friesland Wonen

Noordwest-Friesland is de regio van donkere sterrennachten en weidse uitzichten. Hier wordt de horizon alleen doorbroken door glooiende terpdorpen, trotse steden, een slingerende Slachte en die almachtige dijk. Wat voor woningzoekende je ook bent, de regio Noordwest-Friesland heeft het. 

Actuele koopaanbod in Noordwest-Friesland

Omgeving Harlingen

Omgeving Franeker

Nieuwbouw­project
Mooi franeker

Een échte buitenkans: wonen op een geweldig leuke plek, vlakbij het levendige centrum. Je woont er in de stad, maar dan met het warme gevoel van een dorp.

Wat gaat dit nieuwbouwproject, in een compleet nieuw deel van Franeker, mooi worden. Alles wordt anders op de bouwlocatie even buiten de historische ‘grachtengordel’. Je ziet het al een beetje, op de kavelkaart op de website (zie meer informatie). De bestaande bebouwing is straks verdwenen, zodat de aannemers en de landschapsarchitect voor de ontwikkeling van Mooi Franeker met een schone lei aan de slag kunnen. Ideaal toch?

NIEUWBOUW TREBOL HARLINGEN

De huidige locatie van Zalencentrum Trebol aan de Zuidoostersingel maakt plaats voor een markant woongebouw met de kwaliteit die deze bijzondere locatie nieuw aanzien kan geven.

De doelstelling is om op deze plek een stukje historie terug te brengen in Harlingen op een duurzame en toekomstbestendige manier. De basis van het ontwerp gaat terug naar de architectuur van het oude Trebol aan het begin van de 20e eeuw.

Wonen en het goud van...

Voor de uitvoering van het Sociaaleconomisch Actieprogramma zijn 14 businesscases geformuleerd. In deze 14 businesscases zijn het beleid en de doelstellingen van het SEA geformuleerd vertaald in concrete acties en opbrengsten. Daarvoor is een periode van 10-12 jaar beschikbaar. Het gaat om het volgende overzicht. Daarin worden de 4 programmalijnen met hun specifieke thema’s zichtbaar. Hierna wordt aangegeven met welke “groene” businesscases de komende programmaperiode zal worden begonnen en hoe dat vorm krijgt.

Benieuwd wat de businesscases inhouden voor jou als inwoner van de gemeente Harlingen/ gemeente Waadhoeke? Klik dan op de knop hieronder.

Wonen in...