Business verhaal

Hendrik Meijer - Meijer Group

Loyaal personeel is essentieel om de metaalwereld te veroveren

‘’Waarom wij nog steeds hier in een uithoek van het land zitten? Omdat het bedrijf verweven is met deze streek. 80 procent van de medewerkers komt uit Noordwest-Friesland. Ze zijn betrouwbaar en loyaal en ze blijven hier vaak hun leven lang werken. Dat is essentieel voor onze bedrijfsvoering.

Het zorgt voor een maximale continuïteit. Als bedrijf geven we veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden, waardoor we mensen aan ons binden. We zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van de nieuwe ontwikkelingen die hier continue gaande zijn. De medewerkers weten waar we met z’n allen heen willen, ze hebben aan een paar woorden genoeg.

Daarnaast werken we professioneel en sluiten de processen goed op elkaar aan. Dit heet tegenwoordig ‘industrie 4.0’. Maar wij noemen het boerenslimheid. Iedereen van hoog tot laag kan alle informatie over onze orders inzien en zelf meldingen doen in het systeem als er iets niet klopt. En we innoveren en investeren voortdurend. Ook in automatisering, waardoor het werken in ploegendiensten in de toekomst niet meer nodig is.

Natuurlijk kunnen ook wij moeilijk aan personeel komen. Daarom ontwikkelen we leerwerklijnen met het onderwijs en zijn we een erkend opleidingsinstituut. Als de mensen eenmaal binnen zijn, laten we ze zien wat de opleidingsmogelijkheden zijn. Ze solliciteren niet alleen op een baan, maar op een carrière. Zo hebben we al heel wat nieuwe krachten kunnen opleiden.’’

REDACTIE
Metaalbedrijf Meijer Group is gevestigd aan de Oudebildtdijk in Sint Jacobiparochie, op een steenworp van de Waddenzee. Het familiebedrijf zit er al meer dan honderd jaar. Directeur Hendrik Meijer (1972, vierde generatie) runt er twee bedrijven. Meijer Metal produceert staalwerk voor machines (120 medewerkers) en Meijer Handling Solutions (55 medewerkers) ontwikkelt, produceert en vermarkt logistieke producten voor distributeurs in zestig landen. 

In Noord-Amerika zit nog een aparte verkooptak, de joint venture Cascade-Kooi. De merknaam Kooi verwijst naar de reikvorken van heftrucks, een uitvinding van Hendriks vader Sjoerd. In 2000 nam Meijer de verkooprechten hiervan over van Kooi-aap. De verkoop van ‘reach forks’ steeg sindsdien van 1000 naar 7000 stellen per jaar.

Ook Meijer Group is verbonden aan onze één van onze business cases. Benieuwd naar welke? Klik hieronder voor meer informatie.