Het goud van
Noordwest-Friesland

Ik wil/zoek in Noordwest-friesland...

Actueel Nieuws

Werken in de scheepsbouw

In het kader van ‘Het Goud van Noordwest’ werden drie maritieme bedrijven in Harlingen en Franeker door de jobcoaches van Pastiel bezocht.

Jen Wartena op de Hiswa

Op de laatste dag van augustus werd de HISWA te Water 2022 in de Batavia haven van Lelystad geopend.

Lancering Omroep Zilt

Op maandag 8 augustus is Omroep Zilt officieel gelanceerd. Het platform voor nieuws uit de Waadhoeke, Harlingen, Vlieland en Terschelling

'VAAK BEN JE TE BANG'
GELDT NIET VOOR ONS

‘’Op onze wagens staat ‘Nea benaud’. Dat betekent dat we niet bang zijn om naast ons schoonmaakwerk andere klussen op te pakken. Als je lang bij dezelfde bedrijven over de vloer komt, bouw je een relatie op en loop je ook tegen ander werk aan. Eerst vraagt een klant het te melden als een deur klemt. Daarna denk je: we kunnen hem ook zelf even repareren.

Wij proberen altijd een oplossing te bedenken. Zo is onze ventilatiereiniging ontstaan. En bijvoorbeeld de opslag van inboedels. We hebben zelfs een verwarmde vrachtwagen met aanhanger waarin mensen na brand- of waterschade met hun eigen meubels even tijdelijk kunnen wonen. Van het een komt het ander. Aan tehuizen in de ouderenzorg leveren we conciërges voor een dag in de week.

Die veelzijdigheid zit in onze plattelandsmentaliteit. We zijn hier gewend om hard te werken en om van alles aan te pakken. Niet lullen, maar poetsen. De medewerkers zijn betrokken en voelen zich verantwoordelijk. Dat is de sleutel van ons succes.

Iedereen krijgt de kans zich te ontwikkelen. De mensen op kantoor komen bijna allemaal van de werkvloer. Mijn compagnon Martijn Lourens en ik ook. Hij begon als vakantiehulp en ik als assistent rioolontstopper. Daardoor hebben we respect voor schoonmaakwerk. De werksfeer vinden we heel belangrijk en we werken niet met rangen en standen. We zetten samen de schouders er onder. In loze uurtjes hebben we zelfs ons eigen kantoorpand gebouwd.’’

Agenda

20

dec

Beroepenoriëntatie markt AMS